TYPO v novém kabátě

Po pěti letech doznává časopis TYPO řadu významných změn. Mění se formát, papír, grafická úprava i obsahová struktura. Mění se rovněž periodicita: z dvouměsíčníku se stává čtvrtletník. Během letošního roku dozná zásadních změn i internetová podoba časopisu, dojde ke sloučení webu časopisu a stránek Typo.cz v jeden rozsáhlý moderní typografický portál, který bude doplněn o množství nových funkcí. Přibudou diskuse, online obchod, RSS, archivy atd.
V tištěné verzi od letošního jarního čísla najdete víc informací než doposud, neboť se zvyšuje počet stran – první číslo vychází na 84 stranách ve formátu 230×250 mm. Počínaje číslem 31 budou texty v TYPO rozděleny do dvou hlavních částí: v první naleznete stěžejní tematické články, v druhé pak kratší aktuální texty, recenze písem, drobné sloupky a postřehy našich přispěvatelů nebo informace ze soutěží a konferencí. Namísto úvodníku najdete nově v obsahu stručné anotace jednotlivých textů. Těmito změnami reaguje redakce na četná přání čtenářů.
A na jaká témata se můžete těšit v šestém ročníku? Nejprve vyjde „korejské“ číslo, plné textů psaných exkluzivně pro časopis TYPO předními korejskými odborníky na design. Další vydání se bude věnovat grafickému designu v Itálii, designu v zemích visegrádské čtyřky či dílu Jana Tschicholda.
Nyní máte jedinečnou možnost předplatit si celý ročník on-line prostřednictvím Obchodu na tomto serveru. I vaše předplatné pomůže udržet tento unikátní časopis na našem trhu! [F. Blažek, redaktor]
Máte-li poslední verzi Flashe, můžete si zcela zdarma přečíst úplné nové číslo na této adrese. Ať se vám líbí.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Tak na adrese:
https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=5af2bb10-6206-40f1-bac1-38740f45fb41

je posledni cislo TYPO volne k prohlizeni. Link lze i preposilat.
Vyzadovana je nejnovejsi verze Flashe.